Марица на финал за осмата поредна!

Снимка / Photo: Костадин Андонов / Kostadin Andonov (startphoto.bg)

Марица (Пловдив) се класира за финала в Национална волейболна лига Демакс, където ще се бори за осмата си поредна шампионска титла на България срещу победителя от полуфиналната серия между отборите на Казанлък Волей (Казанлък) и ЦСКА (София). В своя полуфинал срещу ДКС Варна (Варна) Жълто-сините спечелиха категорично и втория си мач, а с това и серията с 2:0 победи. Тази вечер в зала Сила момичетата на Борислав Крачанов надиграха тези на Стоян Гунчев с 3:0 (25:20, 25:17, 25:16) след 65 минути игра.

Още в началото на първия гейм пловдивчанки успяха да дръпнат в резултата с 9:3 след отлична серия от сервиси на Дима Ушева, гарнирана с цели четири аса. Това обаче не отказа варненки и те на свой ред направиха серия от пет поредни, доближавайки се на само две точки в резултата. По-добрата игра на блокада позволи на Марица да остане начело и в крайна сметка с отличен пайп Силвана Чаушева затвори гейма при 25:20.

Шампионките щурмуваха втората част с мощно 7:0 при начални удари на Кристина Гунчева. Ушева продължи с отличните си изяви, в този гейм със 100% успеваемост в нападение (5 от 5) и две блокади, а домакакините продължиха да контролират положението на терена, стигайки до аванс от 13 точки. Накрая дори малко се поотпуснаха и трудно достигнаха до геймбол, но с елегантно отиграване не Симона Димитрова приключиха частта при убедителното 25:17. И третият гейм бе отрано лишен от интрига, след като Марица набързо поведе с 8:1. И отново отпускане в края на гейма лиши Жълто-сините от още по-разгромен резултат. Все пак, Боряна Ангелова отбеляза победното 25:16 с блокада и оформи успеха на пловдивчанки.

Централната блокировачка на Марица Дима Ушева стана топреализатор на мача с 15 точки. Толкова отбеляза и бившата маричанка, сега диагонал на ДКС, Симона Николова. Силвана Чаушева завърши с 13, а Симона Димитрова с 12 точки за победителките.

Национална волейболна лига 2022 – програма, резултати, класиране
Марица – ДКС Варна като събитие във Facebook
Марица
– ДКС Варна на пълен видеозапис