ПРЕЗИДЕНТ

 

ИЛИЯ ДИНКОВ

Илия Динков е роден на 23 март 1965 година в град Септември, област Пазарджик. Майка му е счетоводител, а баща му – началник склад. Има две по-големи сестри.

До 1976 година учи в ОУ Христо Ботев в Септември. След завършването на пети клас се премества в Спортно училище Георги Бенковски в Пазарджик с профил Волейбол, откъдето получава и дипломата си за средно образование през 1983 година.

След отбиване на редовната си военна служба, играе като посрещач в мъжкия волейболен отбор на Хебър (Пазарджик) до 1987 година.

От 1987 до 1992 година получава висше образование по специалност Икономическа география в Софийски университет Климент Охридски, където е и капитан на университетския волейболен отбор.

След дипломирането си през 1992 година до днес е съдружник и търговски директор в Интеркомплекс ООД в Пловдив.

През 2009 година Интеркомплекс започва да помага на ВК Марица (Пловдив). Впоследствие Илия Динков става президент нa клуба. Слага се началото на нова ера на възход, по време на която Марица печели и първите си национални титли и купи по волейбол при жените.

Освен с работата си с волейболния клуб, Илия Динков се занимава с меценатска дейност в многообразие от културни и спортни области, като особено се гордее със спонсорството си на успешния български рали пилот Любен Каменов. Разгръща и широка филантропска и посветителска дейност.

Илия Динков е семеен, с две деца.