КООРДИНАТОР КОМУНИКАЦИИ

НИКОЛАЙ МАРКОВ

Телефон: +359-878515003

Електронна поща: press@volleymaritza.bg

Профил в LinkedIn

Николай Марков е роден на 21 май 1971 година в Пловдив в семейство на преподаватели по математика. Има една по-голяма сестра.

До седми клас учи в ОУ Доктор Петър Берон. Средното си образование завършва през 1990 година в пловдивската английска гимназия (тогава ЕСПУ Георги Кирков) с УПК от Математическа гимназия Академик Кирил Попов.

След две години в СУ Свети Климент Охридски в София се премества в Бриджпортския университет в САЩ, където завършва бакалавърската си степен по Международен бизнес през 1996 година. През 1999 година завършва и Мерилендския унивеситет в Колидж Парк (САЩ) с две магистърски степени – по Финанси и по Международна политика на сигурността и икономиката.

След пет години работа във финансовата сфера в Ню Йорк (САЩ) се завръща в България и основава своя медийна и рекламна агенция. С тази агенция през 2008 година основава и първия специализиран волейболен информационен сайт на български език – BulgarianVolley.com – таткото  на днешния BGvolleyball.com, за който работи като журналист до 2014 година. През 2016 година основава и първата по рода си Национална отборна лига по плажен волейбол.

В кариерата си като медиен специалист, Николай Марков е бил пресаташе на ЦЕВ и на БФВ, както и на веригата по плажен волейбол Mtel Beach Masters.

От 1 декември 2011 година до 30 април 2018 година е пресаташе на ВК Марица (Пловдив), а след това поема ролята на координатор комуникации.

Работи и като пресделегат на състезания на ФИВБ и на ЦЕВ, както и по други комуникационни проекти на световната федерация и на европейската конфедерация. От 2016 година насам работи и като пресмениджър към Европейската верига по зимен волейбол за австрийските промоутъри от Chaka2.

Започва да тренира волейбол в пловдивската английска гимназия, но така и не успява да влезе в отбора на училището. Все пак играе като четворка за волейболния отбор на Бриджпортския унивеситет. Най-големият му успех на волейболния терен е шампионската титла от аматьорската лига Волей Мания с отбора на BulgarianVolley.com през 2007 година. На въпроса на какъв пост играе, отговаря шеговито: “дълбока, но затова пък универсална, резерва”.

Николай Марков е семеен, с две деца.

ПРЕСАТАШЕ 

ВАЛЕНТИН ВИДОЛОВ

Телефон: +359-898674057

Електронна поща: media@volleymaritza.bg

Валентин Видолов е роден на 5 ноември 1992г. в Пловдив в семейство на майка зъболекарка и баща инженер. Има една по-малка сестра.

Валентин Видолов се занимава с журналистика от 2010 година, когато е част от екипа на SportaBG.com. Работил е и в TribunaPlovdiv.com и PlovdivDerby.com, преди да основе своя собствена медия през август 2015 година – сайта SportenPlovdiv.com, който бързо се превърна се в най-популярния спортен сайт в областта. През 2016 година беше медиен директор на Европейското първенство по волейбол за мъже до 20 години в Пловдив. От септември 2020г. е спортен журналист в TrafficNews.bg.

Следва специалност История в Пловдивски университет Паисий Хилендарски, а средното си образование е завършил в пловдивското СОУ Патриарх Евтимий.

Като състезател във волейболния отбор на училището стига до второ място в областното училищно първенство. Той е и пряко свързан с любимия спорт още от самото си раждане, тъй като негови кръстници са волейболните легенди Каспар и Цанка Симеонови.