Виктория Григорова ще играе във Франция

Центърът на Марица (Пловдив) Виктория Григорова ще продължи кариерата си във Франция. Волейболистката ще играе във френския елитен отбор на Шамалиер (Шамалиер).

Григорова е в Марица от 2016-та година като спечели с клуба пет шампионски титли, три пъти триумфира в турнира Купа България и веднъж в единственото издание на Суперкупата на България. Стана част и от първото участие и победите в Шампионската лига за Марица.

„Марица ми даде много неща – пет успешни сезона както в България, така и на европейската сцена, нови приятелства и още доста емоции. На Марица мога да кажа едно голямо Благодаря, най-вече на хората, които вярваха в мен. Определено след толкова време прекарано в Пловдив и Марица ще има неща, които ще ми липсват. Новият ми отбор се казва Шамалиер. От клуба проявиха интерес към мен още на полусезона, но тогава нещата не се получиха поради обявяване на извънредно положение и прекратяване на почти всички състезания. Точно преди един месец отново се свързаха с мен, оттам нататък всичко се случи доста бързо. Надявам се всичко да приключи възможно най-бързо със ситуацията с коронавируса и да се върнем към нормалния начин на живот“, заяви пред volleymaritza.bg Виктория Григорова.