Владимир Котев влиза в треньорската комисия на БФВ

Спортният директор на школата на Марица (Пловдив) Владимир Котев стана част от новосъздадената треньорска комисия към Българска федерация по волейбол.

Председател на комисията е Людмил Найденов, а освен Владимир Котев в комисията влизат още – Георги Петров, Георги Божилов и Евелина Арсова.

Очаква се на следващия УС на БФВ треньорската комисия да излезе с предложения за селекционери на националните отбори при подрастващите, които имат европейски квалификации в края на това лято.

„Радостно е, че новото ръководство на федерацията оценява важността от функционирането на такава комисия. Хубаво е, че нейният председател се обърна към хора не само от практиката, но и от теорията на волейболната игра. Важно е да се създадат възможности за комуникация между треньорите в България. Да се уеднаквят критериите за подготовка на подрастващите волейболисти. Да се изгради единен модел за работа на треньорите, които искат да го следват. По-подготвените, тези които работят на по-високо ниво да сведат своите знания до тези, които работят в по-малките клубове, за да може всеки да даде стабилна основа на своите състезатели, независимо в коя точка на страната практикуват любимата игра. Важно е да се създадат условия за усъвършенстване на всеки един треньор в страната, който иска да се развива в своята професия“, заяви пред volleymaritza.bg Владимир Котев.