Лора Китипова: Направихме успешен сезон, искахме да спечелим титлата по стандартния начин

„Истината е, че не знам как да коментирам тази титла. Радвам се, че Марица спечели шеста поредна титла и че аз отново съм шампионка с този отбор, но разбира се ми се искаше да стане по стандартния начин и след финалната серия да вдигнем титлата, но за съжаление ситуацията е такава“, заяви капитанката на Марица (Пловдив) Лора Китипова пред volleymaritza.bg след като маричанки бяха обявени за шампионки днес.

„Направихме един много сериозен и успешен сезон. В Шампионска лига постигнахме 3 много сладки победи. Не успяхме да излезем от груповата фаза, но наистина има напредък. Клубът се развива и върви нагоре! Преди две години никой не вярваше, че ще се класираме, но успяхме. Миналата година Марица записа и първа победа. Тази година вече са три срещу много сериозни отбори, догодина вече може да мислим и за четвъртфинали! Не искам да подценявам и българското първенство, но там целта винаги е ясна.“

„Много съм щастлива, че са ми гласували доверие за тази отговорна позиция да бъда капитан. Надявам се да съм оправдала това доверие. Чувството да бъда в този колектив, тази година като капитан беше невероятно, защото бяхме много сплотени, работихме много, както ние така и щаба и мисля, че резултатите бяха налице!

„За съжаление тази ситуация с коронавируса застигна и волейбола, както и всички хора по света. Сега най-важното е да се пазим, да бъдем отговорни и колкото е възможно да поддържаме физическото си състояние от вкъщи! Бъдете здрави и се пазете“, завърши капитанката на шампионките.

Национална волейболна лига 2020 – резултати, класиране