Марица U13 стартира сезона с две победи в Колодрума

Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 13 години (родени през или след 2006 година) започна с две победи участието си на Държавното първенство по волейбол до 13 години. Маричанки бяха домакин на турнир от група Б на регион Тракия в зала Колодрума. Освен домакините в турнира участваха още Виктория Волей (Пловдив) и Родопа (Смолян).

Маричанки победиха в първата си среща Виктория Волей (Пловдив) с 2:0 (25:9, 25:7). Вторият мач момичетата на Кристина Якимова надиграха Родопа (Смолян) с 2:0 (25:12, 25:5). В последния мач Родопа (Смолян) победи Виктория Волей (Пловдив) с 2:0 (25:23, 25:23) и ще играе на турнир между вторите отбори в групите, който ще определи последния финалист.

Със спечелването на турнира Марица си осигури класиране на финалния турнир на регион Тракия, който ще се проведе на 4 и 5 май. На финалния турнир участват трите отбори спечелили групите си и най-добрият втори отбор, който ще бъде определен на допълнителния турнир. Първите три отбора в крайното класиране на финалния турнир на регион Тракия ще се класират на националните финали.

В 18:30 б.в. в зала Колодрума женският отбор на Марица (Пловдив) ще играе срещу Берое (Стара Загора) във финала на турнира Купа България.

Държавно първенство за девойки до 13 години 2019 – програма
Волейбол U13: Регион Тракия – Група Б на пълен запис
Волейбол U13: Регион Тракия – Група Б като събитие във Facebook