Марица започна подготовка за новия сезон

Волейболният шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон, в който маричанки ще защитават титлата си в НВЛ и Купа България, отново ще играят и в груповата фаза на Шампионската лига.

На първата тренировка присъстваха президентът на клуба Илия Динков и един от основните спонсори Светослав Славов (Лайт Комерс).

Новият старши-треньор на тима е Борислав Крачанов. Помощник на Крачанов ще бъде Драган Иванов, който е един от най-известните пловдивски треньори. Иванов е бил начело на Виктория Волей (Пловдив), юношеските национални отбори и Хебър (Пазарджик). Начело на младежкия национален отбор до 23 години е четвърти на Световното първенство през 2013-а година в Бразилия. Доскорошният директор в школата на пловдивчанки Владимир Котев от новия сезон ще бъде спортен директор. Жълто-сините имат и нов кондиционен треньор – Александра Нешкова.

В следобедната тренировка на тима се присъедини и единствената чужденка в тима през този сезон – сръбският център Николина Ашчерич. В заниманието се включиха и другите нови попълнения Кристина Гунчева, Симона Димитрова и Добрина Христоскова.

На по-късен етап ще се присъединят Дима Ушева и Александра Миланова, които са с националния отбор и се готвят за предстоящото Европейско първенство, както и най-младите маричанки, които спечелиха бронзовите медали от Европейското първенство до 16 години, а след това станаха и шампионки при младшата възраст с Марица.