Христина Вучкова пред WorldofVolley: Много ми липсва волейболът

Волейболистката на Марица (Пловдив) и българския национален отбор Христина Вучкова даде интервю за авторитетния сайт WorldofVolley.com.

– Как прекарвате дните в тези трудни времена?

– Заради детето дните ми минават доста бързо, защото грижите около него са много и всеки ден е различен. Единственото, което правя за себе си, е да тренирам два пъти със съпруга си. Купихме гири и щанги, за да можем да тренираме както преди.

– Каква е настоящата ситуация в България предвид тази пандемия от COVID-19?

– Благодарение на бързата реакция на правителството успяхме да задържим нещата под контрол и засега жертвите са сравнително малко, както и броят на хората с положителни резултати, в сравнение с други подобни страни.

– Как си представяте волейбола след тази пандемия?

– Няма начин това да не се отрази на всеки спорт, включително на волейбола. Надявам се всички, които се занимават със спорт, всички фенове, всички, които работят за отборите, да дават всичко от себе си, за да може всичко да е както преди.

– Много волейболисти се оплакват от ситуацията, тъй като не са в състояние да имат групови тренировки. Очаквате ли скоро да се върнете на терена?

– О, толкова ми липсва! Ето защо не спирам със заниманията, защото се надявам един ден да се събудя и да прочета добрата новина, че всичко е приключило и можем да се върнем в залата. Ние, спортистите, го изживяваме толкова трудно, защото сме свикнали да изразходваме много енергия всеки ден в продължение на четири часа с тежки тренировки, а също и за мачовете, където изразходваме толкова адреналин, емоции, умствена и физическа енергия. Може би всички се почувстваха добре в началото на паузата, защото обикновено сме много отделени от семействата си и не можем да останем у дома дълго време. Но няма време за спиране, мислене, дори за мързелуване. Нека приключим с този ад!

– Как бихте оценили сезона за себе си, като имате предвид, че родихте през 2019 година?

– Бях си поставила цели, които изпълних на 100%. Три месеца след раждането вече можех отново да скачам и да играя волейбол, първо с националния отбор, после и с Марица в Шампионската лига. Сега се чувствам по-силна и презаредена.

– Планове за следващия сезон?

– Имам големи амбиции, но нека първо приключим с пандемията.

– Какво искате да кажете на волейболните фенове?

– Не спирайте да тренирате, хранете се здравословно, наслаждавайте се на всеки миг с любимите си хора! Всяко зло – за добро, и си има причина да се случи. Заедно ще можем да се справим с него! Останете вкъщи и скоро ще бъдем свободни да живеем както преди.