Еми Димитрова пред WorldofVolley: Исках да вземем златото с игра

Волейболистката на Марица (Пловдив) Емилия Димитрова даде интервю пред авторитетния волейболен сайт WorldofVolley. Националката на България се завърна във волейбола в началото на годината, след като отсъстваше няколко месеца от игрището заради майчинство.

– Пред декември говорихме за завръщането Ви във игра. Как се почувствахте след като изиграхте първия си мач след майчинството?

– Първият ми мач след толкова време без волейбол беше много емоционален, не само защото беше първи след дълга пауза, но и защото беше срещу много силен отбор като Динамо (Москва).

– Марица завърши Шампионската лига с три победи и три загуби. Мислите ли, че отборът можеше да се представи и по-добре?

– Разбира се! Марица е добър отбор с много добри треньор и волейболистки. През есента те бяха много близо до победата в двубоя с Уралочка-НТМК (Екатеринбург) и изиграха много добри мачове срещу РК Кан (Кан) и Динамо (Москва).

– Марица отново спечели първенството в България. Какви са Вашите впечатления? 

– Да, така е, но трябваше да спрем шампионата заради пандемията и не можахме да спечелим златните медали с игра. Това е единственото нещо, за което съжалявам.

– Коронавирусът спря света, беше засегнат и волейболът. Как прекарвате времето си по време на тази пандемия?

– Цялата ситуация е много тъжна. За съжаление, волейболът също е засегнат. Прекарвам времето си вкъщи със своето семейството. Отделям цялото си време на своето момиченце. Докато тя спи аз тренирам у дома. За мен е много важно да поддържам форма.

– Какви са плановете Ви за следващия сезон?

– Бих искала да продължа да играя на високо ниво. Първо обаче трябва да си свършим работата с женския национален отбор на България.

– Какво би било Вашето послание към волейболната общност?

– На всички ни липсва играта. Много е трудно да намерим мотивация да тренираме сами. Но сега, когато се налага да останем вкъщи, най-добре е да използваме това време за поддържане на форма. Това ще ни помогне много да се завърнем силни като преди.