Маричанки на ски за Живей Активно!

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) за пореден път се включи в инициативата Нестле за Живей Активно! Маричанки участваха днес в пресконференция организирана от Нестле. На 29 февруари Живей Активно за първи път ще се проведе на зимния курорт Боровец.

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев, рапърът Ивайло Иванов – Играта и мениджърът на волейболен клуб Марица Борис Халачев показаха своята подкрепа в борбата с ниската физическа активност, като излязоха от обичайните си спортни роли и се качиха на ски в подкрепа на инициативата Нестле за Живей Активно!. Чрез своя пример те призовават хората да се хранят балансирано и да бъдат активни не само на закрито или през топлите дни, но и през зимните месеци от годината.

За първи път тази година, превърналото се вече в национално движение – Нестле за Живей Активно!, ще се проведе и през зимата. На 29 февруари всички, които не са опитвали зимен спорт, ще могат да го направят напълно безплатно в любимия зимен курорт Боровец.

Всички желаещи могат да се присъединят към редица именити български спортисти на 29 февруари в Боровец – Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, Йордан Йовчев, Тереза Маринова. Инициативата се подкрепя и от ВК Марица, Милена Тодорова, Евгени Иванов, както и Спортист на годината 2019 Владимир Илиев.

Сред активностите са ски уроци, сноуборд, пързаляне с шейни, правене на снежни човеци, както и уроци за това как да спортуваме безопасно в планината.

По материал на Нестле за Живей Активно! 

Нестле за Живей Активно! Боровец 2020 като събитие във Facebook