Бивш национален селекционер ще стиска палци на маричанки в Екатеринбург

Бившият селекционер на женския национален отбор на България Владимир Кузюткин пожела успех на Марица (Пловдив) в утрешния мач с руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) в Шампионската лига. Легендарният руски треньор, световен шампион със Сборная през 2010 година, който живее в Екатеринбург, посети днешната тренировка на българските шампионки, а още вчера ги навести и в хотела, посрещнат с удоволствие от наставника на маричанки Владимир Орлов, който бе част от неговия щаб начело на Лъвиците.

“Уралочка е много силен отбор и не очаквам сензация в утрешния двубой”, коментира Кузюткин пред volleymaritza.bg. “Но мисля, че ще се получи мач, и ще викам за вас. Следя българския волейбол, познавам и работата на Володя Орлов, и знам, че Марица има какво да предложи. Проблемът при вас е, че нямате конкуренция във вътрешното първенство, докато Уралочка е изключително опитен тим.”

Освен че проведоха деветдесетминутна вечерна тренировка в Двореца на спортните игри (ДИВС), а по-рано разучаваха утрешния съперник на видео, днес пловдивчанки се насладиха и на падащия сняг, който превърна красивия Екатеринбург в приказна зимна картинка. Настроението е добро и оптимизъм относно изхода на мача не липсва.

За утре сутринта е предвидена още една тренировка в ДИВС, а срещата е с начален час 16:00 б.в. (19:00 местно). Двубоят от Група Е на Шампионската лига ще бъде излъчен пряко по БНТ 3, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Шампионска лига – Група Е
Пряко онлайн предаване – БНТ 3 (само за територията на България)
Пряко онлайн предаване – EuroVolleyTV
Уралочка-НТМК – Марица като събитие във Facebook