Марица вече тренира в Агд след 16-часово пътешествие

Волейболистките на Марица (Пловдив) вече тренират в зала Пале де Спор в средиземноморския френски град Агд, където утре вечер от 21:00 б.в. стартират третата си поредна кампания в Шампионската лига на ЦЕВ с мач срещу шампиона на Франция Безие (Безие).

С пълна група от 14 състезателки Жълто-сините потеглиха от Пловдив рано тази сутрин, в три и половина. След леко закъснели полети от София до Тулуза през Франкфурт и над 200 километра с автобус, те бяха блокирани от протести на магистралата малко преди влизане в Агд, което ги забави допънително. Така, след 16-часово пътуване, маричанки успяха да се настанят в хотела само половин час преди да потеглят отново към залата за тренировка.

Оказа се обаче, че Пале де Спор (в превод “дворец на спорта”) съвсем няма нищо общо с великолепието на своето име, като осветлението, настилката, а вероятно и височината на залата, са далеч под стандартите на най-престижния европейски клубен турнир.

Въпреки перипетиите, българските шампионки са в отлично настроение и готови да гонят своите цели на френска земя. Почти всички волейболистки са здрави, като само капитанката Нася Димитрова е под въпрос за мача утре вечер поради контузия в лявата ръка. Официалния си дебют за Марица се очаква да направи и американският диагонал Алекзандра Холстън, която пропусна първите две срещи на отбора в Националната волейболна лига.

Двубоят Безие – Марица на 20 ноември ще бъде излъчен пряко по Diema Sport HD, както и по новата онлайн телевизия на ЦЕВ EuroVolleyTV.

Пряко онлайн предаване
Резултат на живо
Шампионска лига – Група А