Марица се подсили с канадската националка Шайна Джоусеф

Диагоналът на канадския национален отбор Шайна Джоусеф подписа с Марица (Пловдив) и ще подсили състава на Иван Петков до края на този сезон. Така, със сръбкинята Кристина Чешляр, чужденките в тима стават две.

Очаква се Джоусеф да се присъедини към отбора по време на лагера в Турция след Нова година и да дебютира с екипа на Марица в контролите в Бурса. Официалния си дебют за Жълто-сините канадката трябва да направи на 11 януари, когато пловдивчанки посрещат сръбския Визура (Рума) за мач от Шампионската лига.

Шайна е от столицата на Канада Отава и е на 22 години. Започва волейболната си кариера в Мавърик (Отава). В гимназията играе като център. В Марица пристига след пет сезона в университетското първенство на САЩ с отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил). Играла е в девическия национален отбор на Канада, а от 2015 година насам е част и от представителния женски тим на Кленовите листа. Шайна Джоусеф бе топреализатор за канадките в мача им с България от Световно Гран При 2016, загубен с 2:3 гейма. С преминаването си в Марица, 183-сантиметровата състезателка постига мечтата си да стане професионална волейболистка, но продължава да преследва и другата си голяма мечта – да играе на Олимпийски игри с отбора на Канада.

“Всеки ден, когато стъпвам на волейболния корт, целта ми е да стана по-добра като състезател. Опитвам се да науча колкото мога повече, за да бъда най-добрият спортист, който мога да бъда. Всичко останало ще си дойде на мястото”, казва Шайна Джоусеф.

Снимка: fivb.com