Марица влиза в груповата фаза с чисто нов уебсайт

В навечерието на историческото си участие като първия български тим в груповата фаза на женската Шампионска лига, ВК Марица (Пловдив) пусна новия си официален уебсайт!

Той заменя популярния досегашен сайт на същия домейн – volleymaritza.bg, но вече ще предлага на своите потребители много по-обширна и по-систематезирана информация за клуба, за неговите отбори, за състезанията, в които те участват, и всичко останало, което ВК Марица иска да сподели със своите привърженици и с цялата общественост – както в България, така и по света, тъй като новият сайт е двуезичен.

Всичката информация, с изключение на някои новини, е поднесена на читателите на два езика – български и английски. Актуалните новини за клуба ще продължат да бъдат основна част от информационния поток, но сега потребителите имат възможност да ги филтрират по вид спорт и да ги търсят по даден текст.

Особено ценна е секцията Състезания. В нея сайтът ще предлага актуална информация за формата, програмата, резултатите и класиранията във всички турнири и първенства, в които участват отборите на Марица при жените и при подрастващите.

Освен с модерната си визия, новият volleymaritza.bg ще се движи по ръба на съвременните тенденции и в симбиоза със социалните платформи на клуба във Facebook, Twitter, Instagram и YouTube. За улеснение на потребителите, линк към живите излъчвания във видеоканала на клуба ще бъде поставян на началната страница, откъдето лесно ще може да се проследява и развоят на мачовете, на които присъства някой от официалните статистици на Марица.

Сайтът е разработен вътрешно – от пресаташето на клуба Николай Марков и от специалиста по информационни технологии Владимир Каракашков.

“Наистина крайно време беше нашият клуб, който в много други отношения отдавна е над средното европейско равнище, да вдигне високо нивото си и на този фронт”, заяви Ники Марков при официалното пускане на новия сайт. “По различни причини, не винаги зависещи от нас, отлагахме тази промяна във времето, но сега сме щастливи. С Владо работим по сайта вече цяла година, но държахме да не претупваме работата и, когато феновете го видят за първи път, да останат наистина доволни. Надявам се, че сме го постигнали и volleymaritza.bg ще бъде истински полезен за всички свои потребители. Със сигурност работата продължава, защото имаме да вкараме още много информация, като например биографични данни за всички треньори в клуба и за състезателките от представителния състав. Разбира се, ще се появят и от така наречените бъгове, които ще трябва да се отстраняват по най-бързия начин. Важното е обаче, че новият сайт вече е на линия и пожелавам на всички любители на волейбола и плажния волейбол приятни мигове с него!”