Най-малките маричанки втори на силен турнир в София, за първи път пътуваха с клубния автобус

Най-малките маричанки Марица (Пловдив) U11 завърши на второто място на силен приятелски турнир организиран от Волейболна академия Стойчев и Казийски (София). Мачовете се играха в залата на частното училище Свети Георги.

За момичета водени от Кристина Якимова това беше първи турнир за годината. Те се готвят за единствения си официален турнир на 4 юни в Панагюрище.

Маричанки попаднаха в Група Б с отборите на втория тим на домакините от ВАСК и ЦПВК (София). В другата Група А бях първият отбор на ВАСК, Марек (Дупница) и Левски (София).

Маричанки спечелиха групата си, след като първо победиха ВАСК 2 с 2:0 (25:15, 25:20), а след това се справиха и с ЦПВК също с 2:0 (25:16, 25:19).

В другата група победител стана първият отбор на ВАСК, Марек завърши на второто място, а Левски на трето.

Във финала маричанки загубиха с 1:2 (25:21, 20:25, 15:11) гейма.

Малките маричанки бяха много развалнувани, защото за първи път се возиха и в клубния рейс на Марица, който беше закупен от един от спонсорите на тима Светослав Славов в началото на тази година.

„Много съм доволна от представянето на отбора. Организацията на турнира беше на много високо ниво и се получиха много добре. Децата бяха много развълнувани и доволни, че успяха за първи път да пътуват с клубния рейс“, заяви пред volleymaritza.bg треньорка на тима Кристина Якимова.