Шампионките с пети пореден мач във Варна в последните три седмици

Снимка / Photo: Костадин Андонов / Kostadin Andonov (startphoto.bg)

Шампионките от Марица (Пловдив) започват днес полуфиналните плейофи в Националната волейболна лига Демакс. Маричанки ще гостуват в първа полуфинална среща от плейофите срещу ДКС Варна (Варна). Двубоят е днес, от 18:00 б.в. в зала ДКС – Младост.

Любопитно е, че това ще е пети пореден мач в рамките на три седмици за Жълто-сините във Варна. Преди това те изиграха два мача от редовния сезон срещу Перун (Варна) и ДКС Варна, а през миналата седмица пловдивчанки елиминираха Перун в четвъртфиналните плейоф в НВЛ.

В четвъртфиналните плейофи Марица елиминира с 2:0 победи Перун, а ДКС Варна се справи със Славия (София) също с 2:0 победи.

В другия полуфинал играят ЦСКА (София) и Казанлък Волей (Казанлък).

Двата тима ще се срещнат за четвърти път от началото на сезона. Марица победи в редовния сезон своя опонент на два пъти с по 3:0 в Пловдив и Варна. Марица и ДКС Варна се срещнаха и във финала за Купа България в Бургас, в който маричанки победиха с 3:0 и вдигнаха трофея.

За четвърти път ще има и семеен сблъсък. Разпределителката на Марица Кристина Гунчева и треньорът на ДКС Варна Стоян Гунчев са дъщеря и баща, а центровете на двата отбора Боряна Ангелова и Майа Ангелова са сестри.

Реваншът е на 18 март (петък), от 18:00 б.в. в зала Сила.

Евентуален трети мач е планиран на 21 март, от 18:00 б.в. отново в зала Сила в Пловдив.

Съдии на двубоя ще са Стефан Стоянов и Христо Янев.

Национална волейболна лига 2022 – програма, резултати, класиране