Шампионките с нови два мача във Варна за началото на плейофите

Снимка / Photo: Костадин Андонов / Kostadin Andonov (startphoto.bg)

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започва същинската част на защитата на титлата си в Националната волейболна лига Демакс. Маричанки ще играят нови два мача във Варна днес и утре за началото на плейофите.

През изминалите петък и събота пловдивчанки отново играха два мача във Варна и победиха с 3:0 в последните си срещи от редовния сезон Перун (Варна) и ДКС Варна (Варна).

Марица спечели редовния сезон с пълен актив от 42 точки и само два загубени гейма, а Перун завърши на последното място без точка и със само един спечелен гейм.

В редовния сезон двата отбора се срещнаха два пъти и шампионките победиха и в двете срещи с по 3:0.

Днес и утре Жълто-сините ще играят срещу Перун в четвъртфиналните плейофи в НВЛ. По договорка между двата клуба и двете срещи ще са във Варна.

Първият мач е днес, от 18:00 б.в. в зала ДСК – Младост, а вторият мач е на следващия ден 11 март (петък), от 16:00 б.в. в същата зала.

Евентуален трети мач е планиран за 12 март, от 16:00 б.в.

След първите мачове в другите четвъртфинални двойки с 1:0 победи водят ЦСКА  (София) на Берое (Стара Загора) и Казанлък Волей (Казанлък) на Локомотив (София), а ДКС Варна (Варна) победи с 2:0 победи Славия (София) и именно варненки ще са следващия съперник на Марица в полуфиналите.

Съдии на първия двубой ще са Милен Стоянов и Милен Димов, а на втората среща Веселин Аргиров и Петър Милушев.

Национална волейболна лига 2022 – програма, резултати, класиране