Марица разбира съперниците си за Купа България на 22 декември

Снимка: startphoto.bg

Марица (Пловдив) ще разбере съперниците си за 1/4-финалите в турнира за Купа България на 22 декември. Тогава ще бъде теглен жребия за четвъртфиналите до финала. Маричанки ще защитават трофея си от миналия сезон срещу седем отбора.

Пловдивчанки са печелили шест пъти трофея и ще се опитат да го спечелят за седми път.

Отборите се разделят в две урни на база класиране до 21.12.2021 година (без значение дали има изиграни различен брой мачове от всеки отбор), като в едната урна са класиралите се от 1 до 4 място, а в другата урна от 5-о до 8-о място.

Изтегля се по една топка от двете урни и се поставят в трета, където първата изтеглена с името на отбора, определя и домакина на 1/4-финала.

Определените двойки по реда на изтегляне се номерират от 1 до 4, след което 4-те топки се поставят в една урна и с пълен жребий се определят 1/2-финалните двойки – изтеглят се 2, които са домакини, след което се теглят другите 2, които в последователен ред на изтеглянето са техни съперници- гости.

Финал – символичен домакин е отборът с по-задно класиране.

Според регламента срещите ще се проведат в директна елиминация с по един двубой. 1/4-финалите са предвидени за 22 януари, а полуфиналните срещи са на 25 януари. Финалната битка е предвидена за 28 януари 2022 година.