Жана Тодорова - посланик на Евроволей 2021

Либерото на Марица (Пловдив) Жана Тодорова бе обявена от ЦЕВ за един от посланиците на Европейското първенство по волейбол, което ще се проведе в края на лятото в четири града, включително Пловдив.

Всяка от четирите страни домакини на шампионата – България, Румъния, Сърбия и Хърватия, е представена от по двама посланици, а другата избрана волейболистка от българска страна е капитанката на Лъвиците Елица Василева, в момента състезателка на италианския Савино Дел Бене (Скандичи).

През следващите месеци до началото на Евроволей 2021, осемте посланици ще участват активно във всички платформи на ЦЕВ, и не само, споделяйки ексклузивно съдържание, специално създадено да даде на феновете възможност да надникнат в техните лични преживявания.

“Истински вдъхновяващо е да играем за България пред своите привърженици. Нашето основно оръжие ще бъде отборната игра, но се надяваме да разчитаме и на допълнителния играч – нашите фенове,” заяви пловдивчанката Жана Тодорова пред официалния сайт на европейската конфедерация.

“След толкова дълго време без зрители в залите се надявам, че до началото на шампионата всичко вече ще бъде наред. Страхотно е, че Пловдив ще е един от домакините. Той е толкова красив град и посетителите ще могат да му се насладят. Не искам и да си представям, че няма да има фенове!” добави Василева.

Посланици на Евроволей от страна на Сърбия ще бъдат Мая Огньенович и Тияна Бошкович. За Хърватия в тази роля влизат Саманта Фабрис и Николина Божичевич, а за Румъния – Нека Оньежекуе и Аделина Унгуряну.

Европейското първенство в Пловдив, Белград, Клуж-Напока и Задар ще се проведе от 18 август до 4 септември.