Иван Петков изведе Прометей до шампионската титла в Украйна и исторически требъл

Доскорошният старши-треньор на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален отбор Иван Петков спечели требъл с новия си отбор украинския Прометей (Камянске). Петков изведе Прометей до шампионската титла в Украйна.

В състава на Прометей играе и доскорошната капитанка на маричанки Лора Китипова. Лора беше обявена и за най-добър разпределител през изминалия сезон в украинската Суперлига. В щаба е и Николай Касабов, който беше в щаба на Иван Петков и в Марица.

Тимът от Камянске спечели титлата след 3:0 победи над Химик (Южни).

Момичетата на Иван Петков победиха с 3:1 гейма и в трите двубоя, а в последния спечелиха трофея като гости след 25:22, 26:24, 18:25, 25:14.

В първия си сезон като треньор в чужбина Иван Петков изведе Прометей до първи исторически требъл в клубната история. Освен шампионската титла, която тимът спечели за втори път (б.а. – през миналия сезон първенството в Украйна не завърши заради коронавируса, но тимът беше обявен за шампион) Прометей спечели Купата на Украйна и Суперкупата на страната, които за първи път влизат във витрината на клуба.

За Иван Петков това е 17-и трофей и 15-и на клубно ниво. Той донесе шест шампионски титли, пет пъти Купа България и веднъж Суперкупата на България на Марица.