Волейболистки на Марица в топ 3 на най-добрите спортисти на Спортното училище

Две от волейболистките на Марица (Пловдив) Златина Друмева и Мила Пашкулева се наредиха на трето място в класацията на най-добрите спортисти на спортно училище Васил Левски.

Двете станаха част от женския отбор на тима през този сезон. Станаха вицешампионки със старшата на Марица, а годината стартираха под наем в отбора на Раковски (Димитровград). Участваха и на европейското първенство до 19 години през август. Националките завършиха на шестото място.

Втори е щангистът Николай Стоичков, който завърши на четвъртото място на световното първенство по вдигане на тежести до 17 години. Първи е плувецът Йосиф Миладинов, който подобри два национални рекорда, а през миналата година спечели квота за Олимпийските игри.

Ето и какво написаха от спортното училище:

На трето място се класират състезателките на ВК Марица (Пловдив) Златина Друмева и Мила Пашкулева, с учител по спортна подготовка Атанаска Никифорова. Девойките станаха част от националния отбор, представил страната ни на европейското първенство по волейбол, проведен в Хърватия и Босна и Херцеговина от 22 до 30 август 2020 г., където премериха сили и умения с домакините от Хърватия, Русия, Турция, Франция и Германия.