Официално: Публиката в България се завръща в залите от 1 октомври

Снимка: Костадин Андонов

От 1 октомври официално ще бъде допусната публика в залите. Това стана ясно вчера на среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и представители на федерациите по волейбол, баскетбол, хандбал, хокей на лед, футзал и водна топка.

При провеждане на състезания на закрито ще се допуска публика при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м., при заетост на местата не повече от 50 %.

Зрителите трябва да бъдат със защитна маска или с друго средство, покриващо носа и устата, по време на целия си престой в спортното съоръжение.

Внимание бе обърнато и на допускането на журналисти в спортните съоръжения. Настаняването им трябва да се организира така, че да няма пряк контакт между журналисти и състезатели, като се осигурява дистанция от минимум 3 м. между журналистите и състезателите. Журналистите трябва да спазват и физическа дистанция от 1.5 м помежду си.

Това означава, че новият сезон в Националната волейболна лига при жените и мачовете при подрастващите ще се провеждат пред публика.