Жана Тодорова и Дженифър Крос в топ 3 на индивидуални класации в олимпийските квалификации

Снимка: fivb.com

През изминалата седмица приключиха олимпийските квалификации и вече са ясни всички 12 отбора в женския волейбол, които ще участват в Токио. На Олимпиадата в японската столица през юли и август тази година няма да участват волейболистки на Марица (Пловдив) след като нито България, нито Канада не успяха да се класират. За България на европейската олимпийска квалификация в Апледорн (Нидерландия) участваха четири маричанки – Александра Миланова, Жана Тодорова, Лора Китипова и Христина Русева-Вучкова. За Канада в северноамериканския олимпийски квалификационен турнир в Санто Доминго (Доминикана) участие взе центърът на Марица Дженифър Крос.

Либерото Жана Тодорова завърши на третото място в индивидуалната класация за защита на европейския турнир с 2.27 спасени топки средно на гейм. Тодорова е и пета по посрещане с коефициент на ефективност 30.61%.

Дженифър Крос е трета сред блокировачките на олимпийската квалификация на НОРЦЕКА с общо 11 успешни блокади или 0.85 средно на гейм. Центърът на Марица стана и десета по резултатност на турнира с общо 30 точки (1 ас, 11 блокади, 18 атаки).