Три “полусезона”, зелени картони, едно техническо прекъсване на гейм през новия сезон на НВЛ

15 дни преди началото на новия сезон в Националната волейболна лига за жени бяха обявени няколко новости в регламента на шампионата.

Може би най-интересната от тях е, че осемте участващи отбора ще се срещнат всеки с всеки по три пъти – по два пъти при класическото разменено гостуване и още по веднъж на допълнителни турнири – общо шест с по четири тима, които са предвидени за декември, февруари и март.

Друга новост е, че ще има по едно техническо прекъсване на гейм, което ще става, когато единият от съперниците достигне 12 точки. През миналия сезон техническите прекъсвания бяха изцяло премахнати, а преди това се правеха по две на гейм.

Въвежда се и така нареченият зелен картон за феърплей. Първият съдия на срещата ще може да показва зелени картони на състезателки или на хора от щабовете на отборите, чието поведение и постъпки допринасят за нормалното протичане на срещата, за предотвратяване на конфликтни ситуации или по някакъв друг благоприятен за волейбола начин. Получаването на зелен картон няма да има непосредствен ефект върху самата среща.

Шампионатът започва на 25 октомври.

Национална волейболна лига 2020 – програма