Иван Петков: Ще покажем качествен волейбол в САЩ

Снимка: fivb.com

Женският национален отбор на България по волейбол заминава за САЩ на 31-ви юли. Там избраничките на селекционера Иван Петков ще участват в олимпийска квалификация от 2-ри до 4-ти август, като техни съпернички ще бъдат домакините от САЩ, Казахстан и Аржентина. Единствено първенецът печели квота за Олимпиадата в Токио през 2020, а отборът завършил на второто място в класирането получава възможност за континентална квалификация в началото на следващата година.

Селекционерът на националките и треньор на Марица (Пловдив) Иван Петков даде интервю за предаването Антена спорт на Радио Пловдив за предстоящата олимпийска квалификация и трансфера на Нася Димитрова в Турция.

Подготовката премина с летен лагер в Пловдив. Изиграхме и контроли с Азербайджан и Хърватия. Имаме още няколко дни допълнително да навлезем във форма. За отбора на САЩ няма какво да говорим, те са абсолютният фаворит. Другите два отбора определено не са на тяхното ниво. Ние отиваме да играем качествен волейбол и се надявам да постигнем своето. Трансферът на Нася Димитрова в Турция е голяма крачка напред за нея. Тя напълно го заслужава, защото показва стабилна игра в продължение на няколко години – и в националния отбор, и в Марица (Пловдив). Тя ще бъде съотборничка с друга националка – Гергана Димитрова, а турското е най-силното клубно първенство в Европа.