Марица на една победа от пета поредна титла в НВЛ

Марица (Пловдив) записа втора поредна победа във финалния плейоф в Националната волейболна лига. Шампионките победиха Левски (София) и във втория финален мач с 3:0 (25:17, 25:16, 25:16) и поведоха в серията с 2:0 победи. С този успех маричанки са на само една победа от спечелването на пета поредна титла в НВЛ.

Жълто-сините излязоха преди началото на двубоя отново с фланелки „Пловдив – най-старият жив град в Европа“.

В първата част маричанки направиха сериозна преднина в началото на гейма и след успешна атака на Нася Димитрова геймът беше затворен с 25:17. Вторият гейм беше спечелен от момичетата на Иван Петков след ас на Александра Миланова за 25:16. Марица спечели двубоя след 25:16 в третия гейм.

Топреализатор в двубоя стана Нася Димитрова с 14 точки, следват Алекзандра Холстън с 12, Симона Димитрова и Дженифър Крос с по 9. Най-резултатна за Левски стана Моника Кръстева с 9.

Третата среща е на 6 април (събота), от 16:00 б.в. в зала Люлин. При успех маричанки ще станат за пети пореден път шампион на България. Любопитно е, че три от досегашни четири шампионски титли на Марица бяха спечелени в зала Люлин в София.

Национална волейболна лига 2019 – програма, резултати, класиране
Марица – Левски на пълен запис
Втори финален мач: Марица – Левски като събитие във Facebook