Легендарният Иван Милькович: Марица е един много добре организиран клуб [видео]

Сръбската волейболна легенда Иван Милькович беше специален гост при историческата победа на волейболния Марица (Пловдив) срещу френския Безие (Безие) в Шампионската лига. В момента един от най-добрите диагонали в света е генерален мениджър на Асоциация на професионалните волейболни клубове (АКПВ).

„Аз съм генерален мениджър в Асоциация на професионалните волейболни клубове (АКПВ), където членува и Марица. Тя беше основана миналата година и в нея членуват някои от най-големите клубове. Получих покана от президента на Марица Илия Динков и от Борис Халачев, мениджърът на клуба, да бъда гост в залата”, заяви олимпийският шампион.

„Марица е един много добре организиран клуб, има много добър потенциал. Те са най-силният клуб в България. Все още тимът не е разгърнал пълния си капацитет, но оттук нататък може да постигне много хубави неща.”

„Преди да стана генерален мениджър на тази асоциация, работех в Сръбската волейболна федерация. Познавам много от националните организации, както и клубовете. Волейболът е спорт, който има много голям потенциал, особено в женската си част. Сега говорим основно за Европа. Има много неща, които се обсъждат – не само организацията на клубовете, но и за самите играчи.”

„Волейболът трябва да се сравнява с останалите спортове. Разбира се, няма как да има сравнение с футбола, но с хандбала е възможно. В бъдеще волейболът трябва да съперничи със спортове като баскетбола. Той трябва да противопоставя най-силните отбори както на национално, така и на клубно ниво. Разбира се, Шампионската лига е най-силния турнир в Европа. Да се надяваме през годините клубовете да инвестират повече пари и да развиват своите качества”, каза още Милькович.

Източник: Diema Sport

Видео: Diema Sport