Днес е последното гостуване на Марица за полусезона

Марица (Пловдив) излиза срещу Казанлък Волей (Казанлък) тази вечер от 18:00 б.в. в зала Багира за последното си гостуване от първия полусезон в Националната волейболна лига. Мачът е от седмия кръг в шампионата.

Голямата интрига около този двубой се върти около това дали старши-треньорът на шампионките Иван Петков отново ще даде възможност на най-младите си състезателки да поиграят след чудесното им представяне като титулярки в предишната среща – с Перун (Варна), или ще предпочете да обиграва основния си състав преди първия домакински мач за сезона в Шампионската лига другата седмица срещу световните шампионки от турския ВакъфБанк (Истанбул).

По-вероятен е първият вариант, особено предвид огромната разлика в нивото между двата съперника, което означава, че в петъчната вечер на 14 декември в зала Багира може да се очаква вълнуваща битка. При всички случаи, Жълто-сините са фаворит в мача. Младият тим на домакините от Казанлък е предпоследен във временното класиране, като в шестте си изиграни срещи дотук има само една победа – срещу новака Перун. Все пак в един от редките случаи досега през този сезон, когато мач от НВЛ продължи повече от три гейма, Розите взеха гейм като гости на ЦСКА (София) – отбор, който се бори за медали. Наставникът Диян Боюклиев разполага в състава си с талантливи волейболистки, някои от които преминали през школата на Марица, и може да се очаква те да дадат всичко от себе си в днешната битка с пловдивчанки.

Разбира се, и шампионките нямат никакво намерение да подценяват мача. В изиграните пет срещи дотук те не са загубили нито един гейм и не биха искали да развалят тази хубава серия, макар и само заради някакво временно отпускане по време на мач. Затова, какъвто и стартов състав да избере Петков, той ще изисква от състезателките си пълна мобилизация и стройна игра.

Съдии на мача Казанлък Волей – Марица ще бъдат Данаил Атанасов и Велислав Станимиров от Димитровград.

Официалният сайт на домакините ще предава мача на живо тук. Както обикновено, сайтът на Марица пък ще проследи развоя на резултата със статистика на живо тук.

Пряко онлайн предаване
Резултат на живо
Национална волейболна лига 2019 – програма, резултати, класиране
Казанлък Волей – Марица като събитие във Facebook