Марица завърши турнира Дженгиз Гьолю с победа и бронз!

Снимка: Текин Атешнал

Представителният тим на Марица (Пловдив) победи домакините от Нилюфер Беледийеси (Бурса) в последния мач от силния международен турнир Дженгиз Гьолю в Турция и приключи надпреварата с бронз. Българските шампионки надиграха силния турски тим с 3:1 (25:19, 25:20, 22:25, 25:18) и изпревариха в класирането отбора на Айдън Бююкшехир Беледийеспор (Айдън), от когото загубиха тежко в първия ден от турнира. Нилюфер триумфира с трофея, оглавявайки крайното класиране с две победи и 6 точки, следван от Чанаккале Беледийеспор (Чанаккале) с две победи и 5 точки и от Марица с една победа и 4 точки.

Отличната игра на блокада от страна на българския отбор направи разликата в този мач. Волейболистките на треньора Иван Петков постигнаха цели 17 точки от този елемент срещу само шест за Нилюфер. Центърът Нася Димитрова наниза цели седем точкови блокади за общо 18 точки в мача. С 18 се отчете и най-резултатната състезателка на домакините – канадката Отъм Бейли. Топреализатор на двубоя бе посрещачката на Марица Мирослава Паскова, която натрупа актив от 20 точки.

Така в общо петте срещи, които Жълто-сините изиграха по време на едноседмичния си престой в Бурса, те записаха три победи и две загуби. От Бурса българските шампионки заминават за Истанбул, където ще гостуват на световните и европейски шампионки ВакъфБанк за престижна приятелска среща в понеделник.

Приятелски срещи и турнири 2018-2019