Горещо от ЦЕВ: Марица директно в групите на Шампионската лига!

Страхотна новина пристигна от Европейската волейболна конфедерация ЦЕВ в последния час! Марица (Пловдив) ще играе директно в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2018-2019!

За разлика от миналия сезон, когато българските шампионки трябваше да се справят със съпротивата на финландския ЛП Сало (Сало) и руския Енисей (Красноярск), за да постигнат историческия си пробив към групите на най-престижния клубен турнир, сега Жълто-сините са един от 18 отбора, които могат спокойно да очакват тегленето на жребия за груповата фаза по време на Европейската волейболна гала на 2 ноември. Други девет отбора ще се борят в първите три кръга от надпреварата за още две свободни места в четвъртия кръг.

Наскоро континенталната централа взе решение да увеличи отборите в груповата фаза на женската Шампионска лига. Така през предстоящия сезон те ще са с четири повече от миналия – общо 20. Друга основна разлика е, че само два тима ще се класират за групите през първите три кръга. Значителна промяна е, че се премахва финалната четворка и директното класиране за нея на отбора-домакин. Финалът ще е в един единствен мач на неутрален терен.

Ето кои 18 отбора ще играят директно в груповата фаза на женската Шампионска лига:

Безие (Безие, Франция)
ВакъфБанк (Истанбул, Турция)
Динамо (Москва, Русия)
Динамо Казань (Казан, Русия)
Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул, Турция)
Игор Горгондзола (Новара, Италия)
Имоко Волей (Конеляно, Италия)
КСМ Букурещ (Букурещ, Румъния)
ЛКС Комерскон (Лодз, Полша)
Марица (Пловдив, България)
Минчанка (Минск, Беларус)
Палмберг (Шверин, Германия)
РК Кан (Кан, Франция)
Савино Дел Бене (Скандичи, Италия)
Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия)
Фенербахче (Истанбул, Турция)
Хемик (Полице, Полша)
Хямеенлина (Хямеенлина, Финландия)

Шампионска лига 2018 – програма, резултати, класиране