Националките на Иван Петков започват квалификациите за класиране в Лигата на нациите

Женският национален отбор на България по волейбол ще участва в квалификационния турнир в Перу за влизане във Волейболната Лига на нациите през следващата година. Момичетата на националния селекционер и старши-треньор на Марица (Пловдив) Иван Петков трябва да спечелят известната под името Волейболна Купа на претендентите надпревара, за да се класират за ВНЛ 2019.

Националките попаднаха в Група B с Австралия и Пуерто Рико, като първата среща на Лъвиците е късно тази нощ, в 01:00 б.в. срещу австралийките. Първите два отбора от всяка от двете групи ще се класират за полуфиналите на турнира.

България спечели Златната Европейска лига на ЦЕВ в събота и така се класира за Купата на претендентите на ФИВБ, с което се доближи до основната си цел – класиране за Лигата на нациите.

В основата на успеха са цели 11 маричани – старши-треньорът Иван Петков, настоящите състезателки на Марица Нася Димитрова, Лора Китипова, Жана Тодорова и Александра Миланова, Ивелина Монова – администратор, Петър Караджов – масажист, Николай Касабов – кинезитерапевт, Георги Касабов – лекар и бившите волейболистки на тима Силвана Чаушева и Мира Тодорова.

Снимка: cev.lu