Марица U17 пак в Италия за голям международен U19 турнир

За втора поредна година отборът на Марица (Пловдив) за девойки младша възраст ще вземе участие в традиционния международен волейболен турнир Корнакиа Уърлд Кап в Италия, известен още като турнира Порденоне. Надпреварата е за девойки до 19 години (старша възраст – родени през или след 1999 година), но Жълто-сините отново предпочетоха да участват с U17 състава си, тази година воден от треньорката Петя Хрисчева.

Маричанки пристигнаха в Италия днес, но заради неблагоприятни метеорологични условия, традиционният парад по откриването на събитието, който трябваше да се проведе в центъра на Порденоне тази вечер, бе отменен. Така същинското състезание започва утре, 31 март, като Марица е един от общо 32-та тима, които ще играят в женския турнир.

Пловдивчанки са в Група А заедно с италианските Палаволо Медуна (Медуна ди Ливенца) и Домовип (Порчия) и националния тим на Хърватия, като утре ще играят и с трите си противника в този ред, съответно от 11:00, 17:00 и 21:30 б.в. Всеки от мачовете в груповата фаза се състои от общо три части до 25 точки и може да завърши при резултат 3:0 или 2:1 гейма. Класирането се прави по спечелени геймове, а първите два от всяка група се класират за осминафиналите. Всички срещи от Група А ще се проведат в залата в град Порчия.

Приятелски турнири за подрастващи 2017-2018