Марица не успя и в третия си мач в Група С

Марица (Пловдив) не успя да спечели гейм в третия си мач от Група С на Шампионската лига. При първото си гостуване българските шампионки отстъпиха пред полските шампионки от Хемик (Полице) с 0:3 (16:25, 24:26, 12:25) след час и 23 минути игра пред пълни трибуни и страхотна атмосфера с близо 3000 зрители в зала Видовисково-Спортова в Кошалин.

Въпреки че гостенките имаха леко предимство в посрещането през първия гейм, с далеч по-успешните си атаки домакините наложиха тотално превъзходство за крайното 25:16. Във втория гейм двата отбора вече здраво се захапаха. Първо Марица успя да поведе с четири точки, а Хемик стопи разликата. После полякините дръпнаха с три точки, но българките възстановиха равенството при 22:22. Епилогът на гейма бе повече от драматичен. След 24:24 зрителите станаха свидетели на дълго разиграване с няколко фантастични спасявания от страна на Жълто-сините в защита, като в крайна сметка късметът бе на страната на домакините и им донесе геймбол, който те оползотвориха за 26:24. В третата част нещата се върнаха в руслото от първата – с отлично нападение и още по-отлична защита от страна на домакините, които наложиха тотална доминация на терена и разгромиха пловдивчанки с 25:12.

Топреализатор на мача стана Катажина Зарошлиньска-Крул със 17 точки за победителките. Наталя Менджик и Малвина Смажек добавиха съответно 15 и 13. Най-резултатна за Марица бе Симона Димитрова с 11 точки.

Марица остана на последното четвърто място в групата без спечелени точки дотук. В другия мач от групата, руският Динамо Казань (Казан) посреща сръбския Визура (Рума) утре. Същите двойки, но при разменено домакинство, ще играят и в следващия четвърти кръг, като Марица посреща Хемик в зала Колодрума на 8 февруари от 18:30 б.в.

Шампионска лига 2018 – програма, резултати, класиране