Мемориалният турнир Николай Диманов се завръща след двугодишна пауза

Мемориалният турнир Николай Диманов, който е организиран от Марица (Пловдив) се завръща след двугодишно отсъствие. Той ще се проведе на връх Гергьовден – 6 май и в него ще вземат участие децата родени през 2009 и 2010 година.

Големият пловдивски волейболен треньор Николай Диманов ни напусна през 2016-а година. Ръководството на Марица реши да почете паметта на треньора с традиционен турнир, който се провежда всяка година. Първите издания бяха през 2018-а и 2019-а години. Заради коронавируса турнирът не се проведе през 2020-а и 2021-а години. Това ще е трето издание на волейболния турнир.

Обичаният от всички Кольо Диманов загуби битката с рака на 21 октомври 2016 година, след като бе спечелил много битки на волейболното игрище. Той беше всепризнат капацитет във волейболната игра, особено при подрастващите, а като старши-треньор на девическия национален отбор изведе България и на две световни първенства. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше съществен принос за възхода на жълто-синята школа в последните години и бе незаменима част от успеха на пловдивчанки.

За първи път в историята на турнира надпреварата ще се проведе паралелно за две възрасти в две различни зали – Лаута и зала Волейбол на Спортно училище Васил Левски.

Родените през 2009г. ще играят в зала Волейбол на Спортно училище Васил Левски. Освен домакините от Марица в турнира ще вземат участие още Етрополе (Етрополе), Левски (София) и Казанлък Волей (Казанлък).

Родените през 2010г. ще играя в зала Лаута, а освен маричанки в състезанието ще се включат и ВАСК (София), Миньор (Перник) и Тополово (Тополово).

Пролетен турнир Николай Диманов – програма