Нов рекорд по посещаемост за Марица

Женският волейболен шампион на Марица (Пловдив) постигна нов рекорд по посещаемост през този сезон. Става въпрос за финалния сблъсък с ЦСКА (София) за титлата. Маричанки спечелиха с 3:0 гейма и спечелиха титлата след 2:0 победи.

Шампионките вдигнаха титлата за първи път пред публика в Пловдив.

До момента маричанки са печелили четири трофея в Пловдив – два пъти Купата през 2012-а и 2019-а години, миналата година шампионската титла, която обаче беше пред закрити врата заради коронавируса и и през тази година.

В двубоя зала Сила беше изпълнена до краен предел – 600 зрители. Това е най-посетеният мач през целия сезон в Националната волейболна лига Демакс.

Двубоят е и най-посетеният мач в зала Сила на волейбол. До момента залата се е пълнела до краен предел за спортно събитие само за баскетбол на 17 февруари 2018-а година на полуфиналите в турнира за Купата на България в мача между Академик (Пловдив) и Рилски спортист (Самоков).

През миналия сезон мачовете се играха пред закрити врата, а през този сезон се влизаше само със зелен сертификат в залите. Във финала с ЦСКА вече нямаше ограничения и залата беше пълна.

Марица държи рекорда и за най-посетен мач на български клубен волейболен отбор. Той е от 4450 зрители в зала Колодрума на 18 февруари 2020г. Тогава маричанки побеждават с 3:2 гейма руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург).