Осем поредни пъти шампионки на България!

Снимка / Photo: Бончук Андонов / Bonchuk Andonov (startphoto.bg)

Марица (Пловдив) триумфира с осмата си поредна шампионска титла на България след като приключи финалната серия в Национална волейболна лига Демакс с 2:0 победи. В неделния следобед в зала Сила Жълто-сините сломиха съпротивата на гостуващия ЦСКА (София) с 3:0 (25:16, 25:19, 25:12) след 68 минути игра и заслужиха мястото си в Шампионската лига на Европа и през сезон 2022-2023. Така пловдивчанки преминаха през още един сезон без нито една загуба и удължиха победната си серия в НВЛ на 137 последователни успеха.

За първи път в историята маричанки имаха възможност да споделят вълшебния момент на вдигането на трофея със своите страхотни фенове пред пълни трибуни в Града под тепетата. Противоепидемичните мерки не позволиха това да се случи миналата година, когато Жълто-сините за първи път оформиха шампионския си успех на свой терен.

ЦСКА влезе в днешния мач уверено, с две поредни точкови блокади. Завърза се битка, която обаче продължи само докъм десетата точка. След това Марица наложи надмощие във всички елементи на играта и поведе с голяма разлика в резултата. Блокада на Дима Ушева донесе геймбол, който непредизикана грешка на софиянки превърна в 25:16. Във втората част пловидвчанки наблегнаха на нападението и продължиха да налагат темпото на терена. Силвана Чаушева и Симона Димитрова поведоха атаката на своите, а последната с мощен удар оформи крайното 25:19. Силно включване от ъгъла направи и 22-годишната рожденичка Добрина Христоскова. Устремени към златните медали, момичетата на Борислав Крачанов разгромиха противника и в третия гейм. Чаушева бе безмилостна и записа осем точки за победното 25:12. Именно тя стана и топреализатор на срещата с общо 17 точки.

Национална волейболна лига 2022 – програма, резултати, класиране
Марица – ЦСКА на пълен видеозапис
Марица – ЦСКА като събитие във Facebook