Първата титла в Пловдив

Снимка: startphoto.bg

Преди година на 14 април 2021г. Марица (Пловдив) за първи път вдигна титлата в Националната волейболна лига Демакс в Пловдив. Това беше общо седма поредна титла за маричанки в първенството.

Марица надигра с Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 (25:12, 25:16, 25:14) за 60 минути игра и грабна титлата в НВЛ за седми пореден път. За съжаление успехът не беше видян от пловдивската публиката, защото мачът беше пред закрити врата заради коронавируса. Сега на 27 март пловдивчанки ще имат възможност да вдигнат за първи път титлата в НВЛ пред публика в Пловдив.

В двубоя преди година най-резултатна за шампионките стана Мирослава Паскова със 17 точки, а Александра Миланова добавя 16 точки.

Тогава начело на Казанлък е бъдещият треньор на Марица Борислав Крачанов, който е най-младият треньор през този сезон в НВЛ. Той ще има възможност да стане за първи път в кариерата си шампион на България като треньор.

Марица ще гони и златен дубъл, след като спечели и турнира Купа България, след като надигра ДКС Варна (Варна) с 3:0 (25:17, 25:23, 25:23) във финала в Бургас.

Пряко онлайн предаване на мача с ЦСКА
Национална волейболна лига: Марица – ЦСКА като събитие във Facebook
Национална волейболна лига 2022 – програма, резултати, класиране