Марица с първо домакинство в Пловдив от 25 февруари

Снимка / Photo: Костадин Андонов / Kostadin Andonov (startphoto.bg)

Шампионките от Марица (Пловдив) ще се опитат днес да се класират на осмия си пореден финал в Националната волейболна лига Демакс. Маричанки посрещнат в среща реванш от полуфиналните плейофи ДКС Варна (Варна). Двубоят е днес, от 18:00 б.в. в зала Сила.

Входът за зрителите е свободен.

В първия мач между двата отбора Марица победи с 3:0 във Варна и успех днес ще класира момичетата на Борислав Крачанов за осми пореден финал в НВЛ. Маричанки спечелиха всичките финали до момента и са със седем титли в последните седем години.

От ноември 2015г. Марица няма загуба в НВЛ.

В четвъртфиналните плейофи Марица елиминира с 2:0 победи Перун, а ДКС Варна се справи със Славия (София) също с 2:0 победи.

В другия полуфинал играят ЦСКА (София) и Казанлък Волей (Казанлък).

Това ще е пета среща между двата тима от началото на сезона. Марица победи в редовния сезон своя опонент на два пъти с по 3:0 в Пловдив и Варна. Марица и ДКС Варна се срещнаха и във финала за Купа България в Бургас, в който маричанки победиха с 3:0 и вдигнаха трофея. В сряда пловдивчанки се справиха с ДКС Варна и в първия полуфинален сблъсък в НВЛ.

За пети път ще има и семеен сблъсък. Разпределителката на Марица Кристина Гунчева и треньорът на ДКС Варна Стоян Гунчев са дъщеря и баща, а центровете на двата отбора Боряна Ангелова и Майа Ангелова са сестри.

Евентуален трети мач е планиран на 21 март, от 18:00 б.в. отново в зала Сила в Пловдив.

Съдии на двубоя ще са Георги Ганчев и Тодор Данков.

Официалният видеоканал на Марица в YouTube ще предава на живо двубоя за тези, които нямат възможност да бъдат на трибуните в зала Сила.

Национална волейболна лига 2022 – програма, резултати, класиране