Категорично мачът с Енисей е най-великият мач на Марица в Шампионска лига [видео]

Марица (Пловдив) вече има 52 мача във всички европейски клубни турнири, след като през този сезон тимът участва за пети пореден път в груповата фаза на Шампионската лига.

По повод 50-ия мач на Марица в евротурнирите volleymaritza.bg събра мненията на състезателките и треньорите участвали в мачовете в Шампионската лига и да ги попита кой е мачът, който никога няма да забравят в най-силния европейски клубен турнир с екипа на Марица.

Материалът беше публикуван през януари, а сега е време за равносметка.

Кой е най-запомнящият се мач за състезателките и треньорите на Марица в Шампионска лига [видео]

По категоричен начин всички волейболистки, треньори и ръководители избраха за номер 1 двубоя срещу руския Енисей (Красноярск) през 2017-а година в Шампионската лига. Срещата получи общо 15 гласа. Маричанки бяха загубили с 2:3 гейма първия мач в Пловдив и губеха с 0:2 в Русия, но успяха да спечелят мача с 3:2 гейма и вкараха сблъсъка в златен гейм, който също спечелиха и за първи път в историята си се класираха за групите на Шампионската лига.

На второ място с 8 гласа е друга знаменита среща в групите на Шампионската лига, а именно победата срещу руския гранд Динамо (Москва) насред Русия с 3:1 гейма през 2020-а година.

На третото място с 6 гласа е двубоят от този сезон в групите на Шампионската лига срещу един от най-силните отбори в света Фенербахче Опет (Истанбул). Маричанки загубиха с 1:3 гейма в зала Колодрума, но взеха гейм и бяха много близо и до втори гейм срещу турския гранд.

ВК Марица (Пловдив) благодари на всички свои състезателки, треньори и спонсори за страхотните емоции и великите волейболни битки в Европа! 

Виж отново видеата с волейболистите, треньорите и ръководителите на клуба за най-запомнящия мач в Шампионска лига: