Диян Боюклиев поема България U19, остава треньор и на U17

Треньорът в школата на Марица Пловдив Диян Боюклиев ще води националния отбор по волейбол на България за жени под 19 години. На тази селекция (състезателки, родени 2004/2005 и по-малки) предстои квалификация за европейско първенство. Турнирът е от 8 до 10 април в Словения. Съперници на нашите момичета са домакините, Швеция и Финландия. Само първенецът получава директна квота за Евроволей 2022.

Диян Боюклиев същевременно продължава да бъде старши-треньор и на националната селекция за девойки под 17 години (състезателки, родени 2006/2007 година). Младите ни волейболистки, които играха на квалификация за европейското първенство 2022 през януари в Балъкесир (Турция) и завършиха трети, продължават борбата си за място на шампионата на Стария континент. „Лъвиците“ ще участват на допълнителна квалификация през април, на която България ще бъде домакин от 21 до 24 април.

През миналото лято България U16 водена от Диян Боюклиев достигна до бронзовите медали на Европейското първенство до 16 години в Унгария и Словакия.

Националките до 21 години ще бъдат водени от младия специалист Кристиан Михайлов, който също е бил част от Марица.

Кристиан Михайлов в момента е треньор на словашкия женски тим на Пиране Брусно (Брусно). Преди това водеше волейболистките от женския отбор на Левски до разпада му преди две години.