Шампионките от Марица влезнаха в ролята на съдии на Нестле за Живей Активно! на плажа

Нестле за Живей Активно на плажа! събра спортни легенди и обещаващи спортни таланти на плажа във Варна

Националният демонстративен отбор по таекуондо предизвика волейболни звезди да премерят силите си
На 15 август, денят на Варна, хиляди живяха активно на плаж Аспарухово в рамките на инициативата Нестле за Живей Активно на плажа!. Община Варна отбеляза празника на града с най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, която подари на жителите и гостите на морската столица цял ден пълен със спортни активности, забавления и много награди. Инициативата на място подкрепиха кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов, Данчо Илиев от дирекция Спорт община Варна, волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов – Пушката, експертът по лечебна гимнастика Маруся Иванова, шампионките на България ВК Марица (Пловдив), световните медалисти по спортна акробатика Данаил и Мартин Николови, световният шампион по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев, националният демонстративен отбор на България по таекуондо, европейската шампионка в леката атлетика Ваня Стамболова.

С целодневни спортни активности на плаж Аспарухово организаторите от Нестле България показаха на
възрастни и деца, че физическата активност през лятото може да се превърне в полезно и приятно ежедневно занимание за всеки.

Активността, която предизвика най-голям интерес през деня беше турнира по плажен волейбол за аматьори, който привлече над 100 участници. Оспорваната надпревара премина под съдийското наблюдение на шампионките от ВК Марица (Пловдив), а ментори на отборите бяха волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов-Пушката. Волейболните страсти преминаха в звездна надпревара – Владимир Далаклиев и Националният демонстративен отбор по таекуондо предизвикаха момичетата от Марица и Евгени Иванов–Пушката да премерят сили на волейболния терен. Приятелският мач развълнува всички посетители на плаж Аспарухово и завърши с равен резултат и много позитивни емоции.

Евгени Иванов – Пушката се включи активно не само към волейболните занимания, но и в демонстрацията по таекуондо. Под компетентното ръководство на Владимир Далаклиев любимият волейболист за първи път направи „кьопка“ или така нареченото чупене на газобетонна тухла.

В рамките на инициативата се проведоха демонстрации по спортна акробатика и таекуондо, а желаещите да опитат лично адреналина от таекуондо тренировката имаха възможността да участват в отворен урок, воден от Владимир Далаклиев и Българска федерация по таекуондо. Повече от 250 деца взеха участие на специална локация „Нестле за по-здрави деца“, като се включиха в щафетни игри с шампионката Ваня Стамболова, а за да се мотивира допълнително техният интерес към спорта спечелиха безплатна тренировка в нейния клуб „Тангра“. В допълнение всички малчугани научиха повече за изграждането на полезни хранителни навици и балансираното хранене чрез интерактивни дъски за рисуване.
Събитието се проведе при спазване на всички мерки за безопасност.