Алекс Миланова остава в Марица и през следващия сезон

Националката и една от основните волейболистки на шампионките Александра Миланова ще остане в Марица (Пловдив) и през следващия сезон.

Една от най-големите надежди на българския волейбол е в Марица от януари 2018-а година и с екипа на пловдивчанки е четири пъти шампион и три пъти спечели Купа България. С маричанки участва и в Шампионската лига. Тя е една от основните фигури в тима, който допринася за историческия сезон 2019-2020, когато Жълто-сините записват три поредни победи в групите на най-силния европейски клубен турнир. Алекс преминава и през старшата на Марица като там заедно със съотборничките си печели шампионска титла и второ място. Има спечелени индивидуални отличия за най-добър нападател и за най-добър изпълнител на начален удар.

Миланова започва своята кариера в Славия (София) с треньор легендата Таня Гогова. Участвала е във всички държавни селекции.

През тази година е част от женския национален отбор за предстоящите мачове в Златната Европейска лига и Европейското първенство. С Лъвиците е осма на Европейското първенство за жени през 2019-а година и спечели Златната Европейска лига през 2018-а година.