Марица би Славия и я изпревари в класирането

Марица (Пловдив) постигна петата си поредна победа от началото на сезона в Национална волейболна лига Демакс и се изкачи на четвъртата позиция във временното класиране. Днес следобед в зала Сила, шампионките надиграха досегашния четвърти – Славия (София), с 3:0 (25:16, 25:13, 25:15) след точно час игра и ги изпревариха в таблицата.

Очаквано, двубоят между Жълто-сини и Бели премина без особена интрига. Домакините доминираха и в трите гейма, спечелвайки ги с убедителен резултат, а страши-треньорът Лазар Лазаров даде шанс и на по-младите си състезателки да понатрупат игрови опит. Една от тях, 19-годишната Златина Друмева, направи победната точка в мача с блокаут.

Силвана Чаушева беше най-резултатна за победителките с 11 точки, а Александра Миланова добави 9.

Никола Данкинова стана най-резулатна за Славия с 9 точки.

В петте си срещи дотук пловдивчанки са с пълен актив от 15 точки и 15:1 гейма. Пред тях в класирането са Казанлък Волей (Казанлък) със седем победи от 10 мача и ЦСКА (София) и Берое (Стара Загора) с по шест победи от девет мача. Славия е на пето място с четири победи от 10 срещи.

Утре, сряда, 17 февруари, от 16:30 б.в., отново в зала Сила при закрити врата, Марица посреща ЦСКА в търсене на шестата си победа в НВЛ.

Национална волейболна лига 2021 – програма, резултати, класиране
Марица – Славия: пълен видеозапис
Марица – Славия като събитие във Facebook
Марица – ЦСКА: на живо в YouTube
Марица – ЦСКА като събитие във Facebook