Лазар Лазаров преди мачовете от Шампионската лига: Ще оставим сърцата си на игрището

Снимка: startphoto.bg

Преди втория турнир от Група С на Шампионската лига в Лодз старши-треньорът на Марица (Пловдив) Лазар Лазаров говори пред volleymaritza.bg за очакванията си преди двубоите.

– Какво очаквате от турнира в Полша и какви са шансовете на Марица да продължи в елиминациите?

– Започваме един нов турнир и всичко е 0 на 0 за нас! ВакъфБанк (Истанбул) са безспорния лидер в групата в момента с 3 победи от 3 мача, но всички останали отбори имаме шансове за второто място в групата. За нас присъствието в този турнир е един прекрасен подарък и съм сигурен, че ще оставим сърцата си на игрището! Сигурен съм, че с една прекрасна отборна и сърцата игра имаме своите шансове да победим всеки един отбор. Излизаме за победа във всеки един мач! Вярваме, че най-доброто предстой!

– Каква е ситуацията в Полша и в т.нар. „балон“, в който е отборът?

– Ситуация в Полша в момента е нормална, както и в останалите страни мерките от вчера биват разхлабвани и нещата изглеждат нормално. Смея да твърдя, че мерките с нищо не ни изненадват, вече почти една година сме във време на пандемия и всички са свикнали с мерките и правят необходимото, за да запазят себе си и останалите здрави. Ние сме професионалисти и сме дошли да си свършим работата по най-добрия начин. Ако това значи да не излизаме никъде освен от хотела до залата и обратно така да бъде. Изискванията за всички са еднакви!

– Миналата седмица тимът постигна историческо постижение – 100 поредни победи в НВЛ, какво е вашето мнение затова?

– Това е плод на абсолютно всички свързани с този проект, за което искам искрено да им благодаря! Без всички тези „спонсори“ – аз не бих ги сложил само под този знаменател, защото това не са хора, които просто дават средства за този отбор, но са хора ангажирани и много повече във всичко случващо се и са до нас във всеки един момент в тези трудни времена за целия свят. Стотния пореден успех в НВЛ е чудесен рекорд и е само повод за гордост, но и задължение! Задължени сме да продължим да се развиваме и да градим все повече и да търсим цели винаги една стъпка по-високо от предишната! За нас титлата в България и Купата са задължителна цел ако искаме да продължаваме традицията да имаме шанс да се борим с най-големите в Европа и през следващите години!

– Картотекирана ли е Силвана Чаушева за мачовете в Шампионската лига? 

– Да. Силвана Чаушева е картотекирана и може свободно да вземе участие в турнира. Радостни сме, че имахме шанса да тя да се завърне в Марица и да ни помага с опита, който натрупа през годините в чужбина. Тя е много комплексен играч и може да ни помогне в много ситуации.

Шампионска лига – Група C: програма, резултати и класиране
БНТ 3 онлайн 
EuroVolleyTV онлайн