Иван Петков: Марица винаги ще бъде в сърцето ми [видео]

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) и женския национален отбор Иван Петков даде интервю пред volleymaritza.bg. Петков поема украинския първенец Прометей (Камянске) след близо 15 години отдадени на Марица, 12 трофея, участие и победи в груповата фаза на Шампионската лига.

– Господин, Петков след близо 15 години отдадени на Марица (Пловдив) донесохте толкова много трофеи и успехи на клуба, превърнахте се в най-успешния треньор в историята на отбора, сега приемате ново предизвикателство. Какви са вашите чувства след като напускате клуба?

– Наистина ми е тежко да взема това решение. В един момент, човек трябва да поеме по по-различен път. Много ми е тежко и с оглед не само на емоциите, приятелите, които оставям тук, но и с обвързаността, която имам с този клуб. Наистина е дошъл момента, в който пътищата ни се разделят. Надявам се, че оставяме нещо изградено и нещо, което ще продължи, в което съм убеден. Благодаря на всички хора, с които работихме заедно, на ръководители, на президента. Клубът, който ми даде много. Благодаря още веднъж за възможността да бъда част от този клуб. Аз винаги ще си остана част от Марица, сърцето ми винаги ще бъде тук.

– Кой е вашият любим момент?

– Не искам да степенувам добрите моменти. Много са и няма смисъл да ги изреждам. Някои мислят, че когато постигаме победи на високо ниво те са най-значими, но човек трябва да оценява и малките върхове.

– Как се стигна до връзката с Прометей и кога получихте предложението?

– Миналата седмица се свързаха с мен президентът и мениджърът на клуба. Успяха да ме побутнат към тази крачка с проекта, който имат. Проектът им прилича много на проекта на Марица. Амбициите са им сериозни и големи. Факт е, че съм приел. Нещото, което ме накара да приема е свързано с моята работа.

– Кой ще бъде вашият наследник в Марица?

– Най-вероятно моят помощник Лазар Лазаров, но затова трябва да потърсите и потвърждение от хората от клуба.

– За първи път излизате да работите в чужбина, това ще бъде голямо предизвикателство за Вас?

– Да, за първи път излизам да работя в чужбина. Последните няколко години определено съм имал десетки възможности да изляза. Винаги съм намирал конкретна причина да откажа, но сега това предложение успя да ме мотивира, за да взема тази крачка. Тежко ми е било винаги да оставя проекта Марица. Водещо е било ангажиментите и поетите отговорности към господин Динков. Това, което оставям не ми е безразлично.

– Какво бихте пожелали на Марица за в бъдеще и какво бихте си пожелали?

– Пожелавам на Марица да продължи по същия път и да се развива по същите темпове, които се развива и до момента. Летвата е високо вдигната и това, което прави тимът през последните години задължава отбора да върви по същия път. За себе си пожелавам за бъдем живи и здрави аз и моето семейство. Ако мога да достигна една част от успехите, които постигнахме тук в Марица ще бъда щастлив и удовлетворен, тъй като това е и амбицията на новия клуб, в който отивам.