Марица уважи представянето на книгата Автобиография на оптимизма на Александър Александров

Волейболен клуб Марица (Пловдив) присъства на премиерата на книгата Моите три години във Фейсбук. Автобиография на оптимизма в Малката Базилика в Пловдив вчера.

Книгата е една класическа автобиография по съдържание и сериозен експеримент като създаване и оформление. Авторът Александър Александров, главен мениджър на Корпорация Развитие, изключително активно използва глобалната социална мрежа, за да покаже своя живот – интереси, философия, познанства и приятелства, контакти с известни личности от политиката, изкуството, бизнеса и спорта, пристрастия, естетика, научната си кариера и най-вече сериозната си благотворителна и дарителска дейност.

В резултат на това за три години профилът му във Facebook събира една огромна маса от текстове, снимки, аудио и видео файлове. Цялата тази информация е свалена на хартия, селектирана, редактирана, графично обработена и адаптирана за книжния формат. Стремежът е да се запазят и всички предимства, които предоставя Facebook като уеб продукт. Аудио и видео файловете са достъпни и в книгата посредством QR кодове.

Наред с всичко друго, книгата описва и показва мащабната благотворителна дейност на автора, който е сред спомоществователите и на волейболен клуб Марица. Самото издание е част от тази активност, тъй като всички средства от продажбите му се използват за дарителската дейност на Александров и благотворителните програми на ръководените от него Развитие КДА и фондация Играй с Развитие.

На премиерата на книгата в Малката Базилика снощи присъстваха – президентът на клуба Илия Динков, неговата съпруга Емилия Динкова, която е и собственик на един от спонсорите на клуба Стар Нейлз, старши-треньорът Иван Петков, мениджърът Борис Халачев, целият треньорски щаб на първия отбор и школата на клуба. Волейболистките от първия отбор и школата на клуба. Всички приходи, които бяха събрани от премиерата на книгата бяха предоставени на школата на ВК Марица (Пловдив).