Представят нова книга в сряда; приходите помагат на школата на Марица

Тази сряда, 19 февруари, от 18:30 б.в. в Малката Базилика в Пловдив ще бъде представена книгата Моите три години във Фейсбук. Автобиография на оптимизма, като всички приходи от тази премиера ще бъдат предоставени на школата на ВК Марица (Пловдив).

Книгата е една класическа автобиография по съдържание и сериозен експеримент като създаване и оформление. Авторът Александър Александров, главен мениджър на Корпорация Развитие, изключително активно използва глобалната социална мрежа, за да покаже своя живот – интереси, философия, познанства и приятелства, контакти с известни личности от политиката, изкуството, бизнеса и спорта, пристрастия, естетика, научната си кариера и най-вече сериозната си благотворителна и дарителска дейност.

В резултат на това за три години профилът му във Facebook събира една огромна маса от текстове, снимки, аудио и видео файлове. Цялата тази информация е свалена на хартия, селектирана, редактирана, графично обработена и адаптирана за книжния формат. Стремежът е да се запазят и всички предимства, които предоставя Facebook като уеб продукт. Аудио и видео файловете са достъпни и в книгата посредством QR кодове.

Наред с всичко друго, книгата описва и показва мащабната благотворителна дейност на автора, който е сред спомоществователите и на волейболен клуб Марица. Самото издание е част от тази активност, тъй като всички средства от продажбите му се използват за дарителската дейност на Александров и благотворителните програми на ръководените от него Развитие КДА и фондация Играй с Развитие.

Благотворителната премиера на Автобиография на оптимизма като събитие във Facebook