Нов бърз успех за шампионките в НВЛ

Марица (Пловдив) започна с победа първия допълнителен турнир от НВЛ, който се провежда в зала Багира в Казанлък. В първа среща от Група А маричанки победиха Перун (Варна) с 3:0 (25:9, 25:8, 25:12) за 53 минути игра.

Шампионките стартираха двубоя с преднина от четири точки при 8:4, техническото прекъсване дойде при 12:5 за Жълто-сините. До края на гейма маричанки дадоха само пет точки на своя съперник и след грешка в полето на варненки геймът беше затворен с 25:9. Момичетата на Владимир Орлов стартираха втората част с 6:2, а техническото прекъсване дойде при 12:6 за Марица. Геймът приключи при 25:8. В началото на третия гейм Перун успя да стигне до само точка разлика при 6:5 за маричанки, но постепенно шампионките направиха разлика и техническата пауза дойде при 12:7. След ас на Добрина Христоскова мачът беше затворен с 25:12.

Топреализатор на срещата стана Добрина Христоскова, която направи 13 точки за победителките, следвана от Кремена Каменова с 11 и Дима Ушева със същия актив.

Така маричанки записаха осмата си поредна победа от началото на сезона. Марица е убедителен лидер без загубен гейм.

След по-малко от 24 часа за Марица предстои втори мач от допълнителния турнир в НВЛ срещу Берое (Стара Загора), отново от 16:00 б.в. в зала Багира в Казанлък.

Национална волейболна лига 2020 – програма, резултати, класиране