Шампионките пристигнаха в Кан за първия си двубой в Шампионската лига

Отборът на Марица (Пловдив) вече е във френския фестивален град Кан и се готви усърдно за първия си мач от Шампионската лига за сезона. Шампионките на България излизат срещу шампионките на Франция РК Кан (Кан) във вторник, 19 ноември, от 21:30 б.в. в зала Пале де Виктоар.

В групата е и президентската двойка на клуба Илия и Емилия Динкови, които за първи път пътуват с отбора за мач от Шампионската лига с тежкото бреме да донесат късмет на Марица за първа победа като гост в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Жълто-сините тръгнаха от Пловдив в ранната сутрин днес и след два кратки полета през Виена до Ница пристигнаха безметежно и се настаниха в хотела си в Кан, като Лазурният бряг ги посрещна с мрачно време и лек дъждец. След малка почивка, момичетата на Владимир Орлов отпътуваха за залата, където направиха 30-минутен фитнес преди да изпробват с двучасово занимание и самия терен, на който ще се проведе важният мач утре вечер. Преди тренировката в залата ги посрещна българската националка и бивша волейболистка на Марица Мира Тодорова, която сега защитава цветовете на РК Кан.

Всички налични 13 волейболистки на българския тим са в добро здравословно състояние и очакват с настроение първата среща от Група Е на Шампионската лига.

Двубоят РК Кан – Марица на 19 ноември е бъде излъчен пряко по БНТ 3, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Пряко онлайн предаване – БНТ 3 (само за територията на България)
Пряко онлайн предаване – EuroVolleyTV
Шампионска лига – Група Е
РК Кан – Марица като събитие във Facebook